bijen_2

bijen_!

bijen_4

Bijenhouden op boerderij Moria.

bijen_3Sinds 2014 is Ronny begonnen met het houden van bijen. Voor 2014 was er al sinds vele jaren samenwerking met een Imker. Ronny zijn interesse in bijen(houden) is op jonge leeftijd ontstaan, niet vreemd omdat zijn vader jarenlang Imker is geweest. Om gezondheidsredenen moest deze helaas stoppen, wat echter Ronny de mogelijkheid gaf om met het aanwezige imkers inventaris het bijen houden te beginnen.

Samenwerking met Imkers op boerderij Moria gaat al terug naar de tijd van Jan Hassink. Jan werkte met een vaste Imker, met wie wij na het overnemen van het bedrijf zijn blijven samenwerken. De samenwerking was een goede, naast het goede contact waren de resultaten voor beide partijen goed. (Bestuiving en honing-opbrengst) De bijenvolken brachten veel honing binnen en in sommige jaren waren er wel bijna 30 bijenkasten aanwezig op het bedrijf. Dit terwijl gezien het aantal hectares een aantal van 10 bijenkasten al voldoende was om te voorzien in bestuiving.

Helaas is onze Imker ons plotseling in april 2014 ontvallen, vanaf dat moment is, zoals eerder gezegd, Ronny het bijenhouden begonnen. Hiermee zet Ronny een traditie van tientallen jaren bijenhouden op boerderij Moria voort.

Een traditie welke aangeeft dat binnen de kennis en mogelijkheden van gewassenbescherming in de fruitteelt het houden van bijenvolken heel goed mogelijk is. Sterker nog, goed “naoberschap” tussen boerderij Moria en de bijenvolken is in ons aller belang.

Vanzelfsprekend wordt onze overheerlijke en gezonde honing in onze boerderijwinkel verkocht.